Hudiksvall, vårt mysiga i Hudiksvall

Utöver shopping erbjuder Hudiksvall en vacker miljö med närhet till både natur och stadsliv.

Hudiksvalls Historia

Hudiksvall grundades år 1583 av Kung Johan den tredje men redan innan staden grundades hade dock platsen sedan länge varit en knutpunkt för fiske och handel.

I fiskebodarna huserar nu för tiden charmiga småbutiker och restauranger.

Själva grundadet av staden är dock i egentlig mening inget annat än en sammanslagning av de två gamla byarna "Hudik" och "Vallen".

Det mest synliga beviset för att Hudiksvall är en gammal stad för fiske och handel är de gamla "fiskebodarna" som numer inhyser charmiga butiker och mysiga restauranger.

I fiskebodarna kan du idag bland annat hitta en Sushibar och en trevlig hemslöjdsbutik.

 

Glada Hudik

Idag är kanske Hudiksvall mest känd för sin "Glada Hudik Teater" och deras uppsättning Elvis och deras film "Hur många lingon finns det i Världen", och uppföljaren "Hur många kramar finns det i Världen". 

Ica-Jerry är ju förstås också en lokal stolthet.

Dagens Hudiksvall

 

Den lummiga huvudgatan i Hudiksvall

Hudiksvall är idag betydligt modernare än de något antika "fiskebodarna", och två av stadens största gallerior ligger mitt emot varandra på huvudgatan. Fyrens galleria och Guldsmedens galleria ligger praktiskt taget dörr i dörr, och många är det som bara korsar gatan för att kryssa mellan de två galleriorna.

 

Fyrens galleria är den nyaste av de två och innan den kom till huserade dagligvarubutiken Domus här. Idag finns bland annat Clas Ohlson, Apoteket Fyren och Kappahl Hudiksvall i byggnaden som numer går vid namnet "Fyren".

Guldsmeden har funnits i Hudiksvall sedan länge och några av de butiker som hyr lokaler i Guldsmeden är Indiska, H&M och Phone House.

Öppettider, företag och sidans syfte

Denna sajt är ett konstant pågående arbete där vi försöker samla det mest väsentliga som finns att veta om Hudiksvall, detta inkluderar att samla information om

  • Öppettider
  • Lokala Företag
  • Aktiviteter
  • Bilder

Eftersom allt görs manuellt kommer detta dock att ta lång tid.

 

 Mulle Meck

Mulle Meck i Hudiksvall har kanske en något underdimensionerad lokal som skulle behöva lite bättre ventilation, men trots det är det ett fantastiskt ställe för barn med upptäckarglädje!

 Trolska Skogen

Trolska Skogen ligger några mil utanför Hudiksvall, men är mer än värt ett besök!

Mitt i skogen får du träffa troll, älvor, tomtar och en stor drake!

 Buspalatset

Bredvid McDonalds ligger Buspalatset som är en perfekt lekplats för barn en mulen dag! Öppettider och vägbeskrivning hittar ni här.

 Albins Leksaker

Albins Leksaker, eller Leklust, ligger på nedre plan i Gallerian Fyren mitt i centrum i Hudiksvall. Öppettider och mer information hittar du här.

1 / 2
Hudiksvall
© 2012-2019

Medskog regerar med Jula, Biltema, Rusta, Elgiganten, Jysk, Burgerking och Max!

Den här sidan har nu legat nere en längre tid, och under den tiden har Medskog äntligen evolverat till ett område som huserar Biltema, Jysk, Rusta, Elgiganten, Jula, Max Hamburgare och Burgerking.

Området känns fräscht och har bra parkeringsmöjligheter, men det finns ett störningsmoment.
Hudiksvall, staden med rondeller på de knepigaste platserna, saknar en rondell på den enda platsen där det verkligen behövs! Utfarten från Medskog! Där kan man bli stående ett bra tag om man ska tillbaka in till Hudiksvall!

Nu är det bara att hoppas att området får möjlighet att växa ytterligare. För oss med barn hade det inte varit helt fel med ett Leos Lekland eller annan adekvat förvaringsplats för avkomma som inte är lika sugna på att shoppa billiga rengöringsmedel på Rusta eller gå dregla över verktyg på Jula.

I skrivande stund håller jag på att utöka sidan med massor av nya sidor, och ett bildgalleri med bilder från Hudiksvall, får väl se hur de planerna fortlöper.

1 / 8
Den maniske webmästarn i Hudik
WebbMästarn
2019-02-27

info@enkeladress.se

enkeladress.se

 Hälsinglands Museum

Konst, konsthistoria och kulturhistoria. Här kan man se alla möjliga historiska saker från Hälsingland, väl värt ett besök för den intresserade. Klicka in för att se Öppettider.

 Jambo Smörgåscafé

Jambo i Hudiksvall är ett trevligt café att fika på, öppettider finns om du klickar in dig på den här sidan.

 Dackås Konditori

Dackås konditori har funnits länge i Hudiksvall, och erbjuder alltid något gott till den fikasugne.

 Wayne's Coffee

Waynes coffe erbjuder en hel del godsaker och bra lunchalternativ!

 McDonald's

Finns inte mycket att säga om McDonald's i Hudiksvall, den följer McDonald's standard i alla avsenden. Hudiksvalls McDonald's serverar även frukost som så många andra.

 Blå Haren AB

Det här hamburgerhaket har en lite udda placering på Ullsäter nära en veterinärmottagning och ett stort gäng företag.

 Möljens gatukök

På sommaren är det här ett ovärdeligt ställe om man behöver fylla på lite reservoarer i magen efter en blöt utekväll!

 MAX Hamburgare

Kalasgoda hamburgare.. går inte att sammanfatta ytterligare!

 Kan detta vara intressant?

2 / 7